VEGAN | PUUR | LOKAAL

Over Patisserie Robuust

Sanne Jaspers

Sanne Jaspers Patisserie Robuust 001
Sanne Jaspers Patisserie Robuust 002

Al sinds haar 9e bakt Sanne. Het begon ooit met een boek vol muffins. Voor haar verjaarsfeest bakte ze alle soorten. Zoet en hartig. Vervolgens leerde ze appeltaarten, kruidkoeken. Ze kocht als tiener in tweedehands boekenwinkels bakboeken en probeerde alles uit. Vanaf haar 18e gaf ze regelmatig 'een tafel vol taarten en lekkernijen' cadeau aan haar vrienden i.p.v. een boncadeau. Sanne raakte vanaf haar 17e geïnteresseerd in alternatieve vormen van bakken. Ze ging zichzelf vragen stellen: kan het met minder suiker? Met vollere smaken? Meer fruit, meer noten, zaden... In 2009 werkte ze parttime als leerling chocolatier. In 2010 volgde ze de jaartraining Basis Patisserie bij Culinair Centrum Beverwijk. Ze leerde de basis van de Franse patisserie. De kennis vond ze geweldig. Maar het mocht van haar 'robuuster': Patisserie Robuust. En zo was in 2011 de naam geboren. Robuust staat voor: pure smaken, recht uit de natuur. Robuuste Food Beauty. In 2018 werd Sanne zich steeds bewuster van de oorsprong van dierlijk voedsel. Sinds haar 13e at ze geen vlees meer, maar hoe zat het dan met vis, eieren en melk. Lactose mijden bleek haar darmen goed te doen. Het idee van overige dierlijke producten aan haar voorbij laten gaan, ging haar steeds meer boeien. Begin 2020 bezocht ze Parijs om de Parijse vegan patisserie te leren kennen. Ze raakte geïnspireerd, kocht franse vegan patisserie boeken en ging zich omscholen. Ze bakte wat af, met een test team van buren om haar heen. En zo kwamen de eerste bestellingen binnen. Haar hart liep over van enthousiasme. Vegan bakken vanuit vreugde. Puur met lokale producten. Patisserie Robuust is vollop in ontwikkeling. Volg haar via het contact formulier en mis niets!